Een geboorde put als waterbron is een duurzaam alternatief voor gebruik van leidingwater.

De kracht van grondwater

Grondwater wordt voor verschillende doeleinden gebruikt maar verreweg de meest voorkomende toepassing is beregening. Doordat we steeds vaker te maken hebben met lange periodes zonder neerslag wordt beregening steeds meer ingezet. Voor grotere tuinen of professionele gebruikers is beregening met leidingwater geen reële mogelijkheid en is een waterbron nodig. Wij kunnen deze voor u aanleggen en installeren desgewenst ook een bijpassende bronpomp.

Het boren van een waterput

Wij werken met een groot formaat grondboormachine. Dat stelt ons in staat om op efficiënte wijze professionele waterbronnen te realiseren. Maar het nadeel daarvan is dat er veel werkruimte nodig is waardoor we in kleinere tuinen vaak niet terecht kunnen. De bodem, en daarmee ook het grondwater, bevat van nature ijzer. Dat kan zorgen voor aanslag in de bronpomp en de leidingen en het is zichtbaar als bruine aanslag op bijvoorbeeld verhardingen. Of en in welke mate dit optreedt, is afhankelijk van het ijzergehalte in het water. Helaas is dat vooraf niet te onderzoeken. Wij kunnen dan ook geen garantie geven op de kwaliteit van het grondwater.

Roestwater

De bodem, en daarmee ook het grondwater, bevat van nature ijzer. Dat kan zorgen voor aanslag in de bronpomp en de leidingen en het is zichtbaar als bruine aanslag op bijvoorbeeld verhardingen. Of en in welke mate dit optreedt, is afhankelijk van het ijzergehalte in het water. Helaas is dat vooraf niet te onderzoeken. Wij kunnen dan ook geen garantie geven op de kwaliteit van het grondwater.

Wet- en regelgeving

Voor de aanleg en het gebruik van waterbronnen voor beregening of anderszins hebben Waterschappen regels opgesteld. Voor grotere bronnen geldt soms een meldings- of vergunningsplicht. Uw waterschap kan u informeren of dit voor uw situatie geldt. De meeste waterschappen hebben daarvoor een handige vergunningscheck op hun website staan.